fredag 13 juli 2012

Sista natten

Nu börjar resan närma sig sitt slut. Det är med blandade känslor vi förbereder oss för hemfärd imorgon natt. Vi har haft en helt fantastisk resa och hunnit med väldigt mycket mer än vi hade trott från början. Jag skulle gärna ta en vända till, samtidigt som vi alla har börjat prata ganska mycket om vad vi ska göra när vi kommer hem, eller framförallt vad vi ska äta. Ko står väldigt högt på den önskelistan.
När vi tittar på bilder från Taj Mahal och Varanasi känns det som att det var väldigt länge sedan, nästan inte ens som samma resa och det kommer nog att behövas ett tag för att smälta allt och komma fram till vad de riktiga höjdpunkterna var, men tigrarna i Bandhavgarh kommer antagligen ganska högt. Å andra sidan tävlar den upplevelsen mot Taj Mahal i solnedgången, båttur på Ganges, lyxhotell i Himalaya, utflykt över trädgränsen i Himalaya och mycket mycket mer. Som sagt, det kommer att ta ett tag för att sortera alla intryck. Imorgon ska vi ta sovmorgon och sedan gå runt i Delhi och se vad den staden har att erbjuda när vi inte har en guide som kör oss mellan olika sevärdheter som senast vi var här, så det här är förhoppningsvis inte det sista inlägget.

Här är facit för resan. Sammanlagt säger Google att det blir ca 380 mil, men en del av sträckan har ju klarats av via tåg och flyg, så det stämmer nog inte riktigt.


Visa större karta


A, New Delhi, Delhi
B, Agra, Uttar Pradesh
C, Khajuraho, Madhya Pradesh
D, Bandhavgarh, Madhya Pradesh
E, Varanasi, Uttar Pradesh
F, New Delhi, Delhi
G, Chandigarh, Chandigarh
H, Shimla, Himachal Pradesh
I, Manali, Himachal Pradesh
J, McLeod Ganj, Himachal Pradesh
K, Jawali, Himachal Pradesh
L, Chamba, Himachal Pradesh
M, Dalhousie, Himachal Pradesh
N, Amritsar, Punjab
O, New Delhi, Delhi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar